معرفی آزمایشگاه شرکت شیر پاستوریزه پگاه همدان
آزمایشگاه شرکت شیر پاستوریزه پگاه همدان در سال ۱۳۵۴ پایه گذاری و از سال ۱۳۶۴ فعالیت خود را رسماً به منظور کنترل مواد اولیه و محصولات تولیدی ( شیر و انواع فرآورده های شیری ) آغاز نمود. این آزمایشگاه از سال ۱۳۸۶ به عنوان آزمایشگاه همکار اداره استاندارد فعالیت نموده و جهت جلب رضایت مشتریان داخلی و خارجی، در سال ۱۳۹۲ موفق به دریافت گواهینامه تأیید صلاحیت آزمایشگاه ( مدیریت کیفیت آزمایشگاه ISO/ IEC 17025 ) از مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران ( سازمان ملی استاندارد ایران ) گردید.
آزمایشگاه شرکت با در اختیار داشتن پرسنل مجرب و متخصص، دارای سه بخش الف) آزمایشگاه میکروبی ب) آزمایشگاه شیمیایی ج) آزمایشگاه شیر خام ، در فضایی به مساحت ۱۹۰ متر مربع در حال فعالیت می باشد.
در راستای استقرار مدیریت کیفیت در آزمایشگاه از مجموع امکانات شامل نیروی انسانی، فضا، ابزار، تجهیزات و دستگاه ها بر اساس روش ها و استانداردهای ملی، جهت بهبود کارایی و اثر بخشی در واحد مربوطه استفاده می شود. از آنجاییکه آزمایشگاه این شرکت یکی از مجهزترین آزمایشگاه های لبنی در سطح استان بوده، با بهره مندی از دستگاه های پیشرفته، به عنوان یکی از معتبر ترین مراجع انجام آزمون های مرتبط با شیر خام و محصولات پاستوریزه، استریل و پنیر UF بر اساس استاندارد های بین المللی و ملی می باشد. لذا آزمایشگاه این شرکت آمادگی خود را جهت ارائه خدمات در دامنه تعریف شده برای کلیه شرکت های لبنی اعلام می دارد.
دامنه کاربرد فعالیت های تأیید صلاحیت شده در آزمایشگاه پگاه همدان :
آزمایشگاه میکروبیولوژی |
||
عنوان آزمون |
محدوده کاربرد |
مرجع |
شمارش کلی میکروارگانیسم ها در دمای ۳۰ درجه سلسیوس |
شیرپاستوریزه – شیر فرادما- خامه |
ISIRI 5484 |
شمارش کلیفرم ها به روش شمارش کلنی |
شیرپاستوریزه- ماست- دوغ- پنیر |
ISIRI 5486– ۱ |
شمارش کپک هاو مخمر ها در دمای ۲۵ درجه سلسیوس |
ماست- دوغ- پنیر |
ISIRI 10154 |
شمارش کلیفرم ها به روش MPN |
شیر پاستوریزه – ماست – دوغ- پنیر |
ISIRI 5486– ۲ |
آزمایشگاه شیمیایی |
||
عنوان آزمون |
محدوده کاربرد |
مرجع |
تعیین اسیدیته برحسب اسیدلاکتیک |
شیرپاستوریزه- شیر استریل- ماست- دوغ- پنیر- خامه |
ISIRI 2852 |
تعیین pH |
شیرپاستوریزه- شیر استریل – ماست- دوغ- پنیر- خامه |
ISIRI 2852 |
تعیین وزن مخصوص شیر (روش لاکتو دانسی متر) |
شیر پاستوریزه- شیر استریل |
ISIRI 638 |
تعیین ماده خشک |
شیرپاستوریزه- شیر استریل- دوغ |
ISIRI 637 |
ماست- پنیر |
W-LB-11 |
|
تعیین مقدار کلرور (اندازه گیری نمک) |
پنیر |
ISIRI 1809 |
دوغ |
ISIRI 694 |
|
پنیر- دوغ |
W-LB-42 |
|
اندازه گیری چربی شیر (روش ژربر) |
شیر پاستوریزه- شیر استریل- دوغ |
ISIRI 384 |
ماست |
ISIRI 695 |
دامنه کاربرد سایر فعالیت های آزمایشگاه پگاه همدان :
آزمایشگاه میکروبیولوژی |
||
عنوان آزمون |
محدوده کاربرد |
مرجع |
شمارش اشریشیاکلی |
شیر پاستوریزه- ماست- دوغ- پنیر |
ISIRI 5235 |
شمارشاستافیلوکوکوس های کواگولاز مثبت |
ماست- دوغ- پنیر |
ISIRI 6806 |
آزمایشگاه شیمیایی |
||
عنوان آزمون |
محدوده کاربرد |
مرجع |
شناسایی فعالیت فسفاتاز |
شیر پاستوریزه |
ISIRI 8780 |
تعیین مقدار پروتئین |
ماست- پنیر- کشک |
ISIRI 639 |
نقطه انجماد به روش مرجع کریوسکوپ |
شیر پاستوریزه- شیر فرادما |
ISIRI 12502 |
تست الکل |
شیر خام- شیر فرادما |
ISIRI 164 |
اندازه در صد ساکارز |
شیر طعم دار پاستوریزه- شیر طعم دار فرادما |
ISIRI 2450 |
روش اندازه گیری کفایت همگن کردن شیر |
شیر پاستوریزه- شیر فرادما |
ISIRI 4049 |